Lektørudtalelse Samson og Måne-monklen

Lektørudtalelse Samson og Måne-monklen

En dejlig begyndelse på hvad der tegner til at blive en skæg og interessant tidsrelevant billedbogsoplevelse for målgruppen, som nok især er drenge.

Lektør: Torben Bråe Olesen

 
Bogvægten

Bogvægten

Med et herligt udbud fantasifulde indfald bliver vi ført rundt på fabrikken, som bliver omhyggeligt passet af hundredevis af storke. Bøgerne om den lille prins er en hylende fornøjelig småbørnsserie, som underholder børnene på bedste vis, og hvor selv de voksne kan nyde de humoristiske fantasi-fortællinger. Bogen er flot og har flotte, fantasifulde og farvestrålende illustrationer. Mit 6 år gamle barnebarn kan ikke få nok af historien og vil høre den igen og igen. Læs den med snotboblen..!"

Birte Husum, Bogvægten.dk


 

 
Jydske Vestkysten

Jydske Vestkysten

Bogen er morsom, og fantasien folder sig virkelig ud. Den er slet ikke til at stå for. Bogen er ligesom de to forrige skrevet i et skønt og iderigt sprog, der er meget velegnet til højtlæsning. Med Prins Christian får vi serveret udtryk som "kronesejt" og "kongeligt cool" og det er netop hvad bogen er.
4 stjerner
Kirsten Purkær Gomes, Jydske Vestkysten

 
Fyens Stiftstidende

Fyens Stiftstidende

...Med royale genkendeligheder og underspillet ironi klarer arvingen sig først igennem en historie om sin skæbne og siden en vranten fe, som han må opmuntre på sin fødselsdag. Og med to så begavede indgange er bunden lagt til en serie, der omend ikke kan følge ham til verdens ende, så i det mindste ind til skolestart. Eller hvem ved?

4 stjerner

Malene Birkelund, Fyens Stiftstidende
 

 
BOGBLOGGER

BOGBLOGGER

Lidt royal har man jo lov at være! Og med de 2 nye skønne børnebøger om den lille Prins Christian er der royal underholdning for både store og små. Bøgerne har et dejligt og sjovt sprog, der egner sig rigtig godt til højtlæsning. Historierne er super illustreret med fantasifulde tegninger, der tager os med ind i fortællingen. Forfatterparret Trine Søndergaard, som er tekstforfatter og tegneren Peter Dam rammer helt rigtigt i børnebøgerne om Prins Christian. Historierne er vedkommende og sjove og illustrationerne giver anledning til at gå på videre eventyr i slottet med diamanter på støvsugeren og sølvlysestagerne der står lige ved siden af farmors askebæger og andre royale dimser.
Mette Bach Lindgaard, Bogblogger.dk
 

 
JAGOO

JAGOO

I PRINS CHRISTIAN OG DEN MØGSURE FØDSELSDAGSFE er der både noget for ørerne og øjnene. Fødselsdagfeen har givet “fødselsdagsstemning” til “otte millioner og trehundredseksoghalvtredstusinde og firehundredogatten” fødselsdage. Hun er ikke mere “glad i låget”, og Prins Christian supplerer med “glasdiamanter og kongekroner af blik”.” Undervejs på rundvisningen på slottet møder vi kendte eventyr – eller i hvert fald nogle af ingredienserne. En gammel rok med en ten, tyve edderdunsdyner, en nøgen kejser og et forgiftet æble. … Jeg mangler at få at vide, hvad det var, Prins Christian har pakket ind til Fødselsdagsfeen, men det er måske for at lægge op til 3’eren i serien? Tør man håbe?
5 stjerner
Bjarne W. Andresen, JAGOO - pædagogernes netværk
 

 
JAGOO

JAGOO

PRINS CHRISTIAN OG SNOTBOBLEN er både sprogligt og billedligt på højt plan. Tegningerne er morsomme, bl.a. en hovedperson med en krone som går ned over øjnene og et stiliseret operahus i Sidney. Særligt to opslag er jeg vild med: En flyvende drage “lige der hvor skyerne er tykkest” breder sig over to sider. Mens pædagogen læser, kan barnet følge den lange snoede hale, som er fyldt med lapper, pile, sværd og syninger! Et andet opslag er anderledes roligt og fuldstændig uden tekst: man ser den lille prins i silhuet med en stor gul måne. En stjernehimmel og den alledstedsvævende Bodil med en ballon. Det hele på en nattesort baggrund. Det skal ses.
5 stjerner
Bjarne W. Andresen, JAGOO - pædagogernes netværk
 

 
Fortællingen.dk

Fortællingen.dk

Det er et par sjove fortællinger, men som efter min mening, desværre ikke helt når op på samme niveau som forfatterparrets to tidligere udgivelser. De sprælske og farverige tegninger skaber en god dynamik og bærer historien. Lilleprinsen gengives med en alt for stor krone, som dækker for hans udsyn. De royale pligter og traditioner dækker med andre ord for livets realiteter. Både i tekst og illustrationer er der mange sjove henvisninger til kendte eventyr og ikke mindst til virkelighedens danske royale familie. Er du begejstret for sprogbrug i stil med Anders Morgenthaler vil du også falde for disse billedbøger. Her er udtryk som: ”kongeligt cool” og ”kronesejt” helt passende.
Mette Holmegaard, fortællingen.dk
 

 
SKOLEBIBLIOTEKET Oktober 2009

SKOLEBIBLIOTEKET Oktober 2009

Det kreative forfatterpar, Trine Søndergaard og Peter Dam fejrede Prins Christians fire års fødselsdag med hele to livlige billedbøger. ”Prins Christian & snotboblen” og ”Prins Christian & den møgsure fødselsdagsfe” er titlerne.
To herlige billedbøger med mange både sproglige og billedmæssige finurligheder.
Bent Rasmussen, redaktør af SKOLEBIBLIOTEKET

 
vi-kvinder.dk

vi-kvinder.dk

Prins Christian & den møgsure fødselsdagfe er en tour de force med hip til en række eventyr, som vi alle kender. Det gør bogen endnu mere morsom, når man som voksen skal læse den højt for et barn. Billedbogen er spækket med, for nu at bruge Prins Christians udtryk "kronjuvel-gode idéer" - og er i det hele taget "kronesej". Bogen kan utvivlsomt få selv den sureste fe til at smile.
www.vi-kvinder.dk

 
vi-kvinder.dk

vi-kvinder.dk

Nøj, det for børn.....men det er også for voksne! Prins Christian  & snotboblen er en ny bog fra makkeparret bag Hulan-bøgerne. Billedbogen er morsom, iderig og gennemført, f.eks. når Prins Christan synes noget er sejt, så er det ikke bare sejt, men kronesejt. Fantasien folder sig også ud i de fantastiske tegninger, Peter Dam har kreeret til denne bog. De er overraskende, sjove og ikke til at stå for.
www.vi-kvinder.dk

 
oestrogen.dk

oestrogen.dk

 

Den dag Hulan tog ud i verden for at finde det allerbedste bandeord er ikke en børnebog for forældre med en stiff upperlip. Her bliver der bandet med både nye som gammeldags bandeord, så det driver, på den allermest charmerende måde. Undertegnedes børn er i bandealderen (de har lige opdaget, hvor fræk man kan være, hvis man siger grimme ord!) og sjovt nok er der ingen af de grimme bandeord i bogen, der har hængt ved deres ellers ret avancerede vokabularium. Så tillad dig selv og dine børn at få lidt sjov ud af sproget, som jo rummer mere end be-be og ammen. Karina L. Johansson, oestrogen.dk

 

 

 
Plusklub.dk

Plusklub.dk

Læs højt – hvis du kan, imens du gemmer dit grin. Trine Søndergaard er klar med endnu en politisk ukorrekt billedbog for de lidt yngre møgunger og deres højtlæsende forældre.
Plusklub.dk. Månedens børnebog juli 2008

 
Fortællingen.dk

Fortællingen.dk

For Hulan i himlen. Og Gud fader er en sjov lille bog om de begreber, vi bruger i det danske sprog, når vi taler om religion, himlen og engle; kristne dogmer blandes her sammen med engle i alle afskygninger: Basunenglen, den Vilde - rockeragtige - Engel, Ærkeenglen og endda Skt. Peter. Bogen er illustreret med underfundige tegninger af Peter Dam, og både børn og voksne kan more sig over historien om de hjælpsomme venner, Hulan og Av for Katten og den forvirrede engel. For at mindre børn skal få mere end sjove tegninger ud af bogen, kræver det dog en god oplæser, som forstår at sætte fokus på ordspillene i historien. Men gør man det, kan man også få sig en rigtig hyggelig snak om himlen og Gud; og om, hvad der mon sker, når en engel går gennem stuen..
Fortællingen.dk af Metteline Lykke Rasmussen
 

 
Lektørudtalelse

Lektørudtalelse

Fra samme skuffe som Marianne Iben Hansens De bandeglade Badutter fra 2005 kommer nok en hjælpe-ekspedition med vraggods fra kulturarven, om end for lidt større børn, nemlig fra 7 år og langt, langt op. Et nyt makkerpar, tekstforfatter og tegner, har fat i et emne som vil fornøje bandeglade badutter og være til nytte for de der ikke har lært det i tide. Det er nemlig bedst at lade være med at bande, hvis man ved, hvad man skal lade være med. Atter andre børn har simpelt hen godt af at høre denne bog! Rend og Hop har så meget renden og hoppen for at de får Hulan til at føle sig til overs. Han drager på knallert og med styrthjelm ud sammen med Av for Katten for at finde en ven, som han kan tage med på jagt efter bandeord. Han finder Filan, og så er den ged barberet. Vi får tilmed en række fraklip, For Søren (for almindeligt), Dælme (nabo til Fru Træls) (for jysk), Skidespræller, som er vant til at være hovedperson i en film, og Wallah(!) osv. Undervejs har vi mødt Bevares, Skråt Op, den gamle Sgu, Pis, Skiderik og Fanden og hans Oldemor. Nået frem til Herrens Mark via Hekkenfeld og Langt Pokker i Vold udbryder han "For Filan". Tegningerne er udtrykfsfulde og passer perfekt til den kontante tekst med de mange replikker. Et pletskud
Lektør: Lars Aagaard
 

 
Fyens Stiftstidende

Fyens Stiftstidende

En lille historie om bandeordet Hulans rejse ud i verden for at finde en, der ligner ham selv. Det er en længere rejse, og Hulan møder både Fanden og For Søren, den første lidt skræmmende og den anden fortørnet over manglende anerkendelse, selv om det er det tredjemest brugte bandeord. Nogle af de bedre er også med, såsom fuck og bitch, og så er der faktisk en censureret side med fraklip, men der kan man jo kun gisne om bandeordenes karakter. Hulan ender i øvrigt med at finde Filan, og så er alt jo godt. I slutningen er der casting for bandeord, hvor Dælme bliver ret fortørnet over, at københavnerne har dømt ham for jysk, og Skidespræller ømmer sig over, at berømmelsen fra Olsen-bande filmene ikke automatisk giver en hovedrolle. Sprogtilgangen med personificering af bandeordene er næsten Benny Andersensk, stregerne er sjove, og symbolikken underholdende.
4 stjerner

Fyens Stiftstidende. Birte Gam Jensen
 

 
LitteraturNU.dk

LitteraturNU.dk

Selvfølgelig bør der findes en bog for børn proppet med bandeord ledsaget af passende illustrationer. Grænser er til for at blive brudt. Men DEN DAG HULAN… er et mellemmorsomt og underspillet forsøg på at føre idéen ud i livet. Tør man ikke gå hele vejen, bør man måske helt lade være.
LitteraturNU.dk af Frederikke Winther

 
Børn og Unge, Opslagstavlen

Børn og Unge, Opslagstavlen

Bogen er en næsvis sprogligt opfindsom bog, og illustratorens streg er lige så kantet, krøllet og snavset, som figurerne i bogen er det i deres mundtøj. En skøn lille bog for unger med hang til narrestreger og glimt i øjet.
Opslagstavlen. Børn og Unge
 

 
Børn og Unge, BUPLs fagblad

Børn og Unge, BUPLs fagblad

Bogen har en meget enkel scenografi, og man kan ikke sige, det er en byvandring. Faktisk er det den rene ørkenvandring med gul bund, samt grå og blå horisont. Ideen er gennemført og ind i mellem hylende morsom.
Børn og Unge, fagblad, BUPL, Anne Pedersen I artiklen: Børnelitterære byvandringer – for fanden

 

Børn&Unge

HVIIIIIIn SPLAT!
Bedst som Hulan og AV for Katten kørte afsted i deres egne tanker, faldt noget ned fra himlen og landede lige foran knallerten.
Hulan bremsede, så dækkene sang. "Halløj, hvem er du?" spurgte han,
"En engel..." svarede væsenet og rystede vingerne i facon.
"Det kan jeg da godt se," sagde Hulan. "Men hvilken slags engel?"
"Det ved jeg ikke. Jeg kan ingenting huske."
Sådan starter fortællingen om Hulan og Av for Katten, der tager med englen med hukommelsestab op i himlen for at finde ud af, hvor han hører til. Det bringer trioen på besøg hos den kagespisende basunkindengel og de travle juleengle. De må dukke sig for Amors vildtflyvende pile, aflægge prøve hos englekoret og tale med harpeværkstedets vrede mester, der er træt af nutidens unge engle. Historien henvender sig til børn fra fire år og er fyldt med fine illustrationer. Sofie Korsgård, Opslagstavlen, Børn&Unge

 
SKOLEBIBLIOTEKET

SKOLEBIBLIOTEKET

Hulan – en tynd figur med styrthjelm – leger med legekammeraterne Rend og Hop, men de passer ikke rigtigt sammen, så Hulan er overbevist om, at der må findes én, der passer bedre til ham. Så han tager ud i verden, og Av for Katten tager med på odysseen i kassen bagpå knallerten. På turen, der også går ad Hekkenfeldt til, møder de en masse mærkelige figurer: Vatnisse, Bevares, Skråt Op, hvis fætter – Fætter Fuck – kommer fra Amerika, Gamle Sgu, Pis, Bums, Skiderik, Fanden, Fandens Oldemor… ja, det ene bandeord er værre end det andet, og langt pokker i vold - helt ude på Herrens Mark - udbryder Hulan et ærgerligt: ”For Filan!” – Og pludselig står Hulans broder i (bande)ånden, Filan foran ham. ”… men vil du med ud og lede efter bandeord?” spurgte Hulan. Det kan du bande på, jeg vil,” sagde Filan. Og så kører de lige ud mod Lort & Lagkage.
Derefter følger en side med ”FRAKLIP” – det er nok meget godt! - og en, hvor man meget morsomt averterer – en casting-annonce! - efter bandeord til at medvirke i en børnebog, fremmødet er overvældende, og mange blev desværre valgt fra, men til sidst vises en række portrætter af For Søren, Fætter Fuck, Skidespræller (Egon Olsen), Bitch, og det jyske Dælme og Wallah …
En herlig, herlig billedbog!

Bent Rasmussen, redaktør af "SKOLEBIBLIOTEKET"

 
GAD Internet

GAD Internet

Det var pokkers... Endelig en mulighed for på pædagogisk og finurlig vis at lære børn hvordan man bander. Alle de gode klassiske bandeord er repræsenteret og sat sammen på en måde så bogen er skæg at læse og god at få læst op.
Der er en del bandeord som ikke klarede sig gennem det skarpe nåleøje og fik plads i bogen. dvs. de findes godt nok i bogen, men kun som super humoristiske fraklip på de sidste sider.
Umiddelbart virker bogen bedst på børn fra 5 år og op, men prøv dig endelig selv frem. Personligt har jeg haft stor fornøjelse ud af at læse den for mine piger og jeg synes det er langt sjovere og mere charmerende at høre min datter sige "for filan" end "det var satans", når bandeord nu en gang er kommet for at blive.
Uffe David, Afdelingsleder, GAD Internet

 

vi-kvinder.dk

Denne børnebog er sjov og spændende at læse op. Et hvilket som helst barn, der hører denne bog, vil fnise over bandeordene, men de er brugt på en kreativ og inspirerende måde. Med det sprog der bruges i film, tv og musik, er denne bog særdeles uskyldig. Peder Dams tegninger er fantastisk fantasifulde. Børnene vil elske dem. Det vil de voksne (sgu) også.... Bogen fortjener at blive et stort hit. Den burde stå på børneboghylden sammen med f.eks. Lange Peter Madsen - endnu en bog om et utilpasset barn. Enhver læser opfordres til at vaske munden med sæbe efter højtlæsning!
www.vi-kvinder.dk